Concursuri

Pornind de la premisa că şcoala este o instituţie care are scopul de a educa tânăra generaţie şi de a forma oameni, o preocupare de bază a cadrelor didactice din şcoala noastră este, pe lângă desfăşurarea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ, şi implicarea elevilor în diverse concursuri şi întreceri şcolare.

Din anul 2007 şcoala noastră s-a înscris în Programul Internaţional Eco-Şcoala în cadrul căruia am obţinut Steagul Verde, simbol al şcolilor Eco. Din anul 2009, împreună cu Clubul Copiilor Sighişoara, şcoala noastră este gazda Concursului Judeţean „Să ocrotim Pământul„, concurs la care au participat mai multe şcoli din zonă şi la care s-au obţinut diverse premii.

Un alt concurs naţional de ecologie la care a participat instituţia noastră a fost Concursul National SPARE- Energie şi mediu.

Eco-Fotografia anului este un concurs de fotografie cu temă ecologică, la care a participat în anul şcolar 2010-2011, eleva Secăşan Cristina.

Pe teme religioase, în ultimii ani, s-au desfăşurat diverse concursuri şi festivaluri, dintre care anintim: Festivalul-concurs de colinde „Deschide uşa, creştine!” în anul 2009-2010 şi „Icoana din sufletul meu” din anul 2010-2011.

Clasele I-IV au participat de-a lungul anilor la diverse concursuri de matematică şi limba şi literatura româna, la care s-au câştigat diverse premii. Dintre acestea amintim: SMART, EUROŞCOLARUL, MICUL MATEMATICIAN, MICUL CREŞTIN, PICIUL, CANGURUL.

Pentru că mişcarea dirijată este extrem de benefică pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, clasa a III-a Step by Step a participat în anul şcolar 2010-2011 la Concursul judeţean de dans modern, unde a obţinut locul I. La acelaşi concurs au participat şi clasele gimnaziale, reprezentate de trupa HIP-HOP, alcătuită din elevele claselor a VII-a şi a VIII-a. Tot în acelaşi an, au partcipat la Concursul Jocuri de mişcare-secţiunea dans-faza judeţeană elevii clasei a II a Step by step, care au obţinut locul I.

Toate aceste rezultate au demonstrat consecvenţa şi calitatea muncii, desfăşurată asiduu în cadrul activităţilor didactice.