Şcoala Discovery

Şcoala Discovery este un proiect realizat de Discovery Networks, compania care deţine posturile Discovery Channel, Animal Planet sau Discovery Science, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România. Începand cu 16 ianuarie 2012, vor fi puse la dispoziţia elevilor şi a profesorilor două resurse de care aceştia se pot folosi oricând pentru a înţelege mai bine fenomenele ştiinţifice şi pentru a face lecţiile la clasă mai atractive:
  • Televiziune: Discovery Channel România va difuza o serie de programe educative în fiecare zi, de luni până vineri la ora 14.00 şi apoi în reluare – iniţial a doua zi, de la ora 08.00, apoi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbăta şi duminica. Programele prezintă subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie, până la invenţii. Acestea au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V – XII să înţeleagă mai bine fenomenele ştiinţifice, transmiţând mesajul că ştiinţa este un domeniu interesant şi captivant. Programele vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare.
  • Internet: scoala.discovery.ro este un portal dedicat profesorilor, care pot descărca aici materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, cu elevii. Site-ul include o grilă de programe şi un Ghid pentru profesori complet, despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular.
Emisiunile educative din cadrul proiectului sunt transmise doar pe canalul Discovery Channel. Pe site nu pot fi vizualizate emisiunile şi nici nu pot fi descărcate materiale video online. Şcoala noastră face parte din cele 110 şcoli din ţară care vor fi monitorizate prin proiectul ŞCOALA DISCOVERY derulat în semestrul II al acestui an scolar, cu implicarea elevilor cu vârste cupinse între 10-18 ani şi a profesorilor de matematică şi ştiinţe.